top of page

Μεταμορφική Τεχνική

Η Metamorphic Technique® είναι κατάλληλη για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, περιστάσεων ή κατάστασης ζωής.

μεταμο3_edited.png
μεταμο1.png
μεταμο4_edited.png

Μπορούμε να πάρουμε μια αίσθηση της Metamorphic Technique® βλέποντας πώς εκφράζεται η ζωή στη φύση. Πώς ένα βελανίδι ξέρει πώς να μεγαλώσει σε βελανιδιά ή μια κάμπια σε πεταλούδα; Το βελανίδι και η κάμπια κρατούν αυτή τη γνώση βαθιά μέσα τους. Υπάρχει μια ευφυΐα και μια δύναμη στη δουλειά που διευκολύνει τη δυνατότητα τόσο του βελανιδιού όσο και της κάμπιας να τα μεταμορφώσουν σε νέες μορφές ζωής. Με τον ίδιο τρόπο, η μορφή ζωής που εμείς οι ίδιοι βιώνουμε αυτή τη στιγμή μπορεί επίσης να εκφραστεί με διαφορετικούς τρόπους και ακόμη πιο εμπλουτιστικές μορφές.

Στην περίπτωση του βελανιδιού ή της κάμπιας, η ζωή απλώς αποκαλύπτεται με διαφορετικές μορφές. Ωστόσο, εκτός από τη μεταμόρφωση που εκφράζεται σε φυσικό επίπεδο, υπάρχει επίσης η δυνατότητα να συμβεί σε συναισθηματικό ή συνειδητό επίπεδο. Με άλλα λόγια, μια «αλλαγή καρδιάς- συναισθήματα» ή «αλλαγή μυαλού- σκέψεις» μπορεί επίσης να συμβεί φυσικά και βρισκόμαστε ξαφνικά σε μια πολύ πιο ικανοποιητική σχέση με τη ζωή μας και τον κόσμο γενικότερα.

Στην πρακτική της Metamorphic Technique®, ο ασκούμενος χρησιμοποιεί ένα ελαφρύ, μη επεμβατικό άγγιγμα σε συγκεκριμένες περιοχές των ποδιών, των χεριών και του κεφαλιού, ενώ ταυτόχρονα παρέχει έναν χώρο ελευθερίας από οποιαδήποτε προσδοκία. Από αυτή την άποψη, ο ιδρυτής, Gaston Saint-Pierre, όρισε τη Metamorphic Technique® ως απλή πρακτική αποκόλλησης- αποστασιοποίησης. Ο ασκούμενος  δεν επιδιώκει να αντιμετωπίσει συγκεκριμένα συμπτώματα ή προβλήματα, ούτε επιβάλλει τη θέληση του ή επιδιώκει να κατευθύνει τη ζωή του αποδέκτη με οποιονδήποτε τρόπο. Μπορεί τότε να εμφανιστεί ένα περιβάλλον στο οποίο αναγνωρίζεται ότι η δύναμη και η ευφυΐα, που είναι ήδη εγγενείς στο άτομο, είναι ο καλύτερος παράγοντας καθοδήγησης για τη μοναδική ζωή του ατόμου.

Οι ασκούμενοι δεν μπορούν να προβλέψουν ή να εγγυηθούν τι θα συμβεί μετά από μια συνεδρία, επειδή αυτό εξαρτάται από τη μοναδικότητα της ζωής του καθενός. Οι άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται γεμάτοι ενέργεια ή χαλάρωση ή και τα δύο, ωστόσο οι ασκούμενοι δεν έχουν καμία απολύτως προσδοκία ότι υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος για να αισθάνονται οι άνθρωποι μετά από μια συνεδρία.

Η Metamorphic Technique® είναι κατάλληλη για όλους,

ανεξαρτήτως ηλικίας, περιστάσεων ή κατάστασης ζωής.

Οι ασκούμενοι δεν κάνουν κανένα ισχυρισμό για την Τεχνική, ωστόσο είναι γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι που κάνουν συνεδρίες έχουν αναφέρει μια σειρά από διαφορετικά οφέλη. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι άνθρωποι αναφέρουν αλλαγές που γίνονται αμέσως αντιληπτές, ενώ σε άλλες περιπτώσεις είναι πιο λεπτοφυής και φαίνονται σε βάθος χρόνου. Μπορούν να κυμαίνονται από γενικά συναισθήματα περισσότερης ενέργειας και αυτοπεποίθησης έως βελτιώσεις στη σωματική, ψυχική ή συναισθηματική υγεία, απελευθέρωση παλιών συνηθειών ή σταδιακή εγκατάλειψη των βλαβών του παρελθόντος. Οι άνθρωποι αναφέρουν μερικές φορές σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που αισθάνονται και σκέφτονται για τον εαυτό τους. Μπορεί ακόμη και να αναφέρουν μια αυξανόμενη αίσθηση σκοπού και εσωτερικής δύναμης. Φαίνεται ότι οι άνθρωποι μπορεί ασυνείδητα να ελκύονται από τη Metamorphic Technique®. Μερικοί άνθρωποι το έχουν περιγράψει σαν «να έρχονται σπίτι στον εαυτό τους».
Εναπόκειται αποκλειστικά σε κάθε άτομο να καθορίσει τον αριθμό και τη συχνότητα των συνεδριών που λαμβάνει. Μερικοί άνθρωποι χαίρονται να έχουν μόνο μία συνεδρία, ενώ άλλοι κάνουν συνεδρίες κάθε τόσο ή όταν αισθάνονται την ανάγκη.

Η Metamorphic Technique® είναι απαλή και εύκολη στην εκμάθηση και, καθώς δεν χρειάζονται ειδικές ικανότητες ή υπόβαθρο για την εκπαίδευση και είναι προσβάσιμη σε όλους. Διατίθενται εργαστήρια για να εξερευνήσετε την τεχνική ή να εμβαθύνετε την κατανόησή σας. Κάποιοι θέλουν να το χρησιμοποιούν μόνο με την οικογένεια και τους φίλους τους και άλλοι θέλουν να εκπαιδευτούν για να γίνουν επαγγελματίες ασκούμενοι.

Ο Gaston Saint-Pierre ίδρυσε τη Metamorphic Technique® στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Είχε από καιρό ένα παθιασμένο ενδιαφέρον για το ζήτημα της μεταμόρφωσης, και είχε επίσης μια βαθιά περιέργεια για το γιατί η μεταμόρφωση δεν μπορεί, όπως φαίνεται, να «προκληθεί» σκόπιμα. Ίδρυσε τον Metamorphic Association το 1979 και έγινε εγγεγραμμένος εκπαιδευτικός φιλανθρωπικός οργανισμός το 1984.

Tel.: +44 (0)845 1547 222
Metamorphic Association
124 City Road, London EC1V 2NJ
United Kingdom


 

Picture 1.png
bottom of page